René Steinke - Tom Kranich

6. prosince 2015 v 16:00 | GZCrew

René Steinke je německý herec. Se svou o dva roky mladší sestrou Simone vyrůstal ve Východním Berlíně. Herectví se chtěl věnovat už ve třinácti letech, ovšem cesta k němu nebyla jednoduchá. Vystudoval polytechnickou školu (elektrotechniku; obdoba naší střední průmyslové školy), poté se živil jako řidič sanitky Červeného kříže. V roce 1986 hrál poprvé hlavní roli ve filmu Vernehmung der Zeugen (režie Gunther Scholz). V letech 1989-1993 studoval na herecké škole Ernsta Busche v Berlíně. Poté získal angažmá v divadle Berliner Volksbühne. Od roku 1995 je samostatně výdělečnou osobou (živnostenský list). V letech 1999-2001 a poté 2004-2006 hrál v seriálu televize RTL Kobra 11 vrchního komisaře Toma Kranicha. Tato role ho proslavila. V roce 2001 hrál i v seriálu Kobra 11: Nasazení týmu 2 v pilotním díle Most smrti. Ve filmu "Guerra e Amore" si zahrál se svou kolegyní ze seriálu Kobra 11 Charlotte Schwab a ve filmu Hammer und Hart s Erdoganem Atalayem, Gottfriedem Vollmerem a Hendrikem Durynem. Mluví německy (mateřský jazyk), anglicky (plynně) a španělsky (plynně). Měří 176 cm, má hnědé vlasy a modré oči. Ve volném čase rád sportuje. Má rád fotbal, potápění, tenis, paragliding a karate. Čte biografie, detektivky a odborné knihy o psychologii. Se svou dnes již bývalou přítelkyní Anke se rozešel. Od srpna 2003 do roku 2006 žil s rakouskou herečkou Susanne Michel (* 1965).

Filmografie

1986: Vernehmung der Zeugen
1987: Marie Grubbe
1990: Alter schützt vor Liebe nicht
1995: Imken, Anna und Maria oder Besuch aus der Zone
1996: Nikolaikirche
1996: Doktor z venkova (Der Landarzt)
1996: Seitensprung in den Tod
1996: Ein Mord für Quandt (epizoda: Die Schlinge)
1997: Létající doktoři (Die Rettungsflieger)
1997: Die Wache (epizoda: Der Chinese)
1997: Eine Familie zum Küssen
1997: Polizeiruf 110
1998: Horečka (Fieber)
1998: Happy Birthday (epizoda: Unschuldig schuldig)
1998: Zakázaná láska (Ich liebe eine Hure)
1999: Mordkommission (epizoda: Mord auf der Go-Kart-Bahn)
1999 - 2001: Kobra 11
2001: Kobra 11: Nasazení týmu 2
2002: Chci tě (Traumprinz in Farbe)
2002: Odvážní andělé (Wilde Engel (epizoda: Der Maulwurf))
2002: Josephine!
2003: Edel & Starcková (Edel & Starck (epizoda: Ferrari fahren und sterben))
2003: Doktor ve Wachau (Der Ferienarzt in der Wachau)
2003: Kletba rodu Pembertonů (Lockruf der Vergangenheit)
2004: Rok do svatby (Eine Prinzessin zum Verlieben)
2004 - 2006: Kobra 11
2005: Die Braut von der Tankstelle
2006: Hammer und Hart
2006 - 2007: Pastewka
2006: Küss mich, Genosse!
2007: Die Jäger des Ostsee-Schatzes
2007: Entführt - Ich hol dich da raus
2008: Plötzlich Papa - Einspruch abgelehnt!
2009: E-Mail ins Glück
2009: Klick ins Herz
2009: Speciální tým Kolín (SOKO Köln)
2009: Auch Lügen will gelernt sein
2010: Zvláštní jednotka, Lipsko (SOKO Leipzig (epizoda: Letzter Abend DDR))
2010: Carla (AT)
2011: Pobřežní stráž (Küstenwache (epizoda: Eisige Stille))
2011: Policie Hamburk (Notruf Hafenkante (epizoda: Goldfisch))
Od 2012: Poslední polda (Der letzte Bulle)
2012: Pastewka
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama