Nina Weniger - Regina Christmann

6. prosince 2015 v 16:10 | GZCrew

Nina Weniger je německá herečka, moderátorka a modelka. Její matka je herečka Monika Hessenberg (* 1943) a její otec je herec Wolfram Weniger (* 1940). Vystudovala Akademii múzických umění v Hannoveru (Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover). Hrála v divadle Kampnagel-Fabrik, Schauspielhaus Hamburg v Hamburku, Schauspielhaus Zürich v Curychu a Schaubühne am Lehniner Platz v Berlíně. Dnes v divadle hraje nejen v Německu a ve Švýcarsku, ale také ve Stockholmu ve Švédsku. Od roku 1990 se pravidelně objevuje před kamerou, počínaje malou rolí v seriálu televize ZDF Unser Lehrer Doktor Specht. Hrála v mnoha německých filmech a seriálech, hrála například ve filmu Rosamunde Pilcher: Zbloudilá srdce a v seriálech Místo činu, Zvláštní jednotka, Lipsko, Ahoj, Robbie! a Šimpanz Charly. Je také modelka a moderátorka, moderuje například rozhlasové hry. V roce 1996 hrála v německém seriálu Kobra 11 v prvních šesti epizodách 2. série sekretářku Reginu Christmannovou. Mluví německy (mateřský jazyk), anglicky (plynně), švédsky (na úrovni mateřského jazyka), islandsky (plynně) a hessensky. Měří 165 cm, má blond vlasy a modré oči. Zpívá (soprán), hraje na klavír, ovládá balet a argentinské tango, jezdí na koni a věnuje se józe. Žije v Berlíně.

Filmografie

1992: Unser Lehrer Doktor Specht (epizoda: Der Satansbraten)
1993: Ein unmöglicher Lehrer
1995: Zwei Männer und die Frauen
1995: Kommt Mausi raus?!
1996: 2 1/2 Minuten
1996: Lisa Falk - Eine Frau für alle Fälle (epizoda: Tödlicher Freispruch)
1996: Rosamunde Pilcher: Zbloudilá srdce (Rosamunde Pilcher - Irrwege des Herzens)
1996: Bruder Esel (epizoda: Neuanfang)
1996: Dvojí nasazení (Doppelter Einsatz (epizoda: Adrenalin))
1996: Kobra 11
1997: Die Gang (epizoda: Der Ölbaron)
1997: Trojice pro život (Drei mit Herz)
1997: Einsatz Hamburg Süd
1998: Zwei Männer am Herd
1998: Místo činu (Tatort (epizoda: Voll ins Herz))
1998: Verratene Freundschaft
1999: Aus gutem Hause
2000: Herzschlag - Das Ärzteteam Nord (epizoda: Stunden der Angst)
2000: St. Angela (epizoda: Wettlauf um Chicago)
2000: Mein langsames Leben
2000: Jan-Yussuf
2001: Specialisté na vraždy (Die Cleveren (epizoda: Stuttgart Rot))
2001: Místo činu (Tatort (epizoda: Zielscheibe)
2001: Susanne und Paul
2002: Sie haben Knut
2002: Lovers & Friends - Eigentlich lieben wir uns...
2003: Der Ermittler (epizoda: Absender unbekannt)
2003: Familienkreise
2003: Scheidungsopfer Mann
2003: Der kleine Mönch (epizoda: Satansbraten)
2004: Am Ende des Tages
2004: Die Rettungsflieger (epizoda: Falscher Verdacht)
2004: Stubbe - Von Fall zu Fall (epizoda: Nina)
2004: Bettgeflüster & Babyglück
2004: Vier gegen Z
2004: Tausendmal berührt
2005: Er sagt, sie sagt
2005: Zvláštní jednotka, Lipsko (SOKO Leipzig (epizoda: Die weiße Frau))
2005: Dvojí nasazení (Doppelter Einsatz (epizoda: Spurlos verschwunden))
2005-2006: Ahoj, Robbie! (Hallo Robbie!)
2005: In aller Freundschaft (epizoda: Durch den Wind)
2006: Der Aufreißer
2006: SOKO Wismar (epizoda: Allein zu Haus)
2006: Die großen und die kleinen Wünsche - David gegen Goliath
2006: Die großen und die kleinen Wünsche - Amors Pfeile
2006: Drei teuflisch starke Frauen - Eine für alle
2006: Drei teuflisch starke Frauen - Die Zerreißprobe
2006: Leo, ein fast perfekter Typ
2007: Bella Block (epizoda: Reise nach China)
2008: Über den Tod hinaus
2008: Das Glück ist eine Katze
2008: Résiste - Aufstand der Praktikanten
2008: In aller Freundschaft (epizoda: Tragende Rolle)
2009: Šimpanz Charly (Unser Charly (epizoda: Familiäre Gründe))
2009: Policie Hamburk (Notruf Hafenkante)
2010: Spreewaldkrimi - Die Tränen der Fische
2011: Festes Froh (Kurzfilm)
2012: Allt faller
2012: Kallocain
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama