Mark Keller - André Fux

6. prosince 2015 v 15:59 | GZCrew

Mark Keller, rodným jménem Marko Keller je německý herec a zpěvák, který se proslul svojí rolí vrchního komisaře Andrého Fuxe v seriálu Kobra 11.Vždy se chtěl stát hercem, ale v duchu rodinné tradice se vyučil automechanikem jako jeho otec. Po vyučení studoval od roku 1985 do roku 1987 tři semestry na umělecké škole Freiburger Schauspielschule. Poté musel narukovat k Bundeswehru a tam zpíval tři roky jako zpěvák v kapele (jeho hudební talent bylo možno vidět v seriálu Kobra 11 a to v epizodě Smrtící sláva, kde zpíval se skupinou Scooter). V roce 1989 se stal imitátorem v Rudi carel show. Od roku 1991 hrál menší role ve filmech. Vrchol jeho kariéry nastal, když byl v roce 1996 vybrán pro roli vrchního komisaře Andrého Fuxe v seriálu Kobra 11. Zde se stal parťákem Erdoğana Atalaye alias komisaře Semira Gerkhana.Jde o všestranného sportovce, který se věnuje karate. Proto se většinou nemusel nechat zastupovat kaskadérem a většinu akčních scén natáčel sám. Je také zpěvák, a protože se nemohl věnovat dvěma věcem najednou, vybral si dobrovolně odchod ze seriálu Kobra 11. Naposled byl v tomto seriálu k vidění v dvojepizodě s názvem Smrt chlapce - Osamělé vítězství.

Filmografie

1990-1995 Sterne des Südens (in 42 Folgen)
1993 Einsatz für Lohbeck
1993-1995 Tatort (in 4 Episoden)
1993 SOKO 5113
1995 Schneesturm im Frühling (Fernsehfilm)
1996-1999 Kobra 11
1998 Zerschmetterter Träume (Fernsehfilm)
1998 Herzbeben (Fernsehfilm)
1999 Liebe pur (Fernsehfilm)
1999 Ein Vater im Alleingang (Fernsehfilm)
2000 Jetzt oder nie - Zeit ist Geld (Kinofilm)
2000 I love you baby (Kinofilm)
2001 Liebe unter weißen Segeln (Fernsehfilm)
2001 Kleiner Mann sucht großes Herz (Fernsehfilm)
2001 Im Namen des Gesetzes (Fernsehfilm)
2003 Novaks Ultimatum (Fernsehproduktion, Thriller)
2003 Die Wache
2004 Ein Fall für zwei (Episode 24.9 Gigolo)
2004 Rosamunde Pilcher: Federn im Wind (Fernsehfilm)
2005 Andersrum (Fernsehfilm)
2005 Barfuss (Kinofilm)
2007 Kopf oder Zahl (Kinofilm)
2008 Dekker & Adi - Wer bremst verliert! (Fernsehfilm)
2008 1½ Ritter - Auf der Suche nach der hinreißenden Herzelinde (Kinofilm)
2008-Heute Der Bergdoktor
2010 Der Bergdoktor - Durch eisige Höhen (Fernsehfilm)
2013 Kobra 11 (pilot film Vzkřížení)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama