Johannes Brandrup - Frank Stolte

6. prosince 2015 v 15:57 | GZCrew

Johannes Brandrup je německý herec. Jeho matka je Ruska a jeho otec je Němec. V letech 1984-1986 navštěvoval United World College of the Atlantic ve Walesu a absolvoval mezinárodní maturitu (International Baccalaureate). Herectví vystudoval na Folkwang Universität der Künste v Essenu v letech 1988-1992. Původně studoval i režii, ale po dvou letech se režii přestal věnovat a věnoval se jen herectví. Po dvouletém studiu režie pracoval jako asistent režie v jednom düsseldorfském divadle. V roce 1992 dostal angažmá v divadle v Göttingenu. Před kamerou stanul poprvé v roce 1993 a již za první roli ve filmu Wilde Jahre dostal v roce 1994 Cenu Maxe Ophűla pro nejlepšího mladého herce. Největší popularity dosáhl v seriálu Kobra 11, v roli vrchního komisaře Franka Stolteho. Hrál v něm devět epizod, první dvě s Rainerem Streckerem (Ingo Fischer), další s Erdoganem Atalayem (Semir Gerkhan). Johannes Brandrup patří k hercům, kteří se neradi dlouhodobě objevují v seriálech. To je také důvod, proč opustil seriál Kobra 11 po skončení 1. série. Za výkon v Kobře 11 byl nominován na Zlatého lva.
Mluví německy (mateřský jazyk), rusky (mateřský jazyk), anglicky (plynně), francouzsky (plynně), italsky (plynně) a hessensky.Měří 182 cm, má hnědé vlasy a zelené oči.

Filmografie

1993: Wilde Jahre
1993: Doktor z venkova (Der Landarzt (epizoda: Die Konkurrenz))
1993: Wolffův revír (Wolffs Revier)
1994: Polizeiruf 110 (epizoda: Opfergang)
1994: Air Albatros
1995: Šimpanz Charly (Unser Charly)
1995: Ausweglos
1995: Der Clan der Anna Voss
1995: Die Kommissarin (epizoda: Totentanz)
1995: Matulla und Busch
1995: Wolffův revír (Wolffs Revier (epizoda: Angeklagt: Dr. Fried))
1995: Pokušení (Versuchung - Der Priester und das Mädchen, Die)
1995: Toms Zimmer
1996: Místo činu: Ludwigshafen - Vražda v pitevně (Tatort - Der kalte Tod)
1995: Kobra 11
1996: Hřích jediné noci (Sünde einer Nacht)
1997: Teror ve jménu lásky (Terror im Namen der Liebe)
1997: Die letzte Rettung
1998: Der Fahnder (Staffel 8, Folge 4)
1998: Höllische Nachbarn
1998: 36 hodin strachu (36 Stunden Angst)
1998: Gigolo (Gigolo - Bei Anruf Liebe)
1998: Rosamunde Pilcher: Útesy lásky (Rosamunde Pilcher - Klippen der Liebe)
1998: Místo činu (Tatort - Ein Hauch von Hollywood)
1998: Případ pro dva (Ein Fall für zwei (epizoda: Nur der Sieg zählt))
1999: Zimmer mit Frühstück
1999: Místo činu (Tatort: Offene Rechnung)
2000: Ty mě potřebuješ (Wie angelt man sich seinen Chef?)
2000: Höllische Nachbarn - Nur Frauen sind schlimmer - Comedysendung
2000: Laila navěky zamilovaná (Laila - Unsterblich verliebt)
2000: Falešná láska (Falsche Liebe - Die Internetfalle)
2000: Poslední sen (Ein letzter Traum (Ultimo sogno, L'))
2000: Biblické příběhy: Pavel z Tarsu (Die Bibel - Paulus)
2001: Die Kreuzritter - The Crusaders
2001: Svatý Pavel, 1. část
2001: Svatý Pavel, 2. část
2001: Křižáci, 1. část
2001: Křižáci, 2. část
2002: Klinika pod palmami: Kuba (Klinik unter Palmen - Kuba)
2002: Gefährliche Nähe und du ahnst nichts
2002: 4 Küsse und eine E-Mail
2002: Rosamunde Pilcher: Srdce se nemýlí (Rosamunde Pilcher - Gewissheit des Herzens)
2002: Alicia!
2003: Delikatessen und andere Schweinereien
2003: Tal der Ahnungslosen
2003: Klinika pod palmami (Klinik unter Palmen (epizody: Gefährliches Spiel, Letzte Liebe))
2004: Ein Mann zum Vernaschen
2004: Láska musí počkat (Liebe in der Warteschleife)
2004: Al di là delle frontiere
2004: Berlin Backstage
2005: Polizeiruf 110 (epizoda: Heimkehr in den Tod)
2005: Hamlet
2005: San Pietro
2005: Petrus - Die wahre Geschichte
2005: Es war Mord und ein Dorf schweigt
2005: Případ pro dva (Ein Fall für zwei (epizoda: Auge um Auge))
2005: Případ pro dva (Ein Fall für zwei (epizoda: Die Macht der Liebe))
2006: Odtržené děti (I figli strappati)
2006: Mafalda di Savoia - Il coraggio di una principessa
2007: Große Lügen!
2007: Speciální tým Kolín (SOKO Köln (epizoda: Herzen in Not))
2007: Místo činu - Anděl pomsty (Tatort - Racheengel)
2007: Tarragona - Ein Paradies in Flammen
2007: Bittersüsses Nichts
2007: Porno!Melo!Drama!
2007: Speciální tým Kolín (SOKO Köln (Staffel 4, Folge 14))
2008: Siska (epizoda: Und alles kann man kaufen)
2008: 80 Minutes
2008: Die Treue-Testerin - Spezialauftrag Liebe
2008: Die Hitzewelle - Keiner kann entkommen
2008: Meine wunderbare Familie - Die zweite Chance
2008: Meine wunderbare Familie - Einmal Ostsee und zurück
2008: Šimpanz Charly (Unser Charly (epizoda: Alle für einen))
2009: Lo smemorato di Collegno
2009: Hotel snů: Malajsie (Das Traumhotel (epizoda: Malaysia))
2009: Böseckendorf - Die Nacht, in der ein Dorf verschwand
2009: Svatý Augustin (Augustinus)
2010: Mord in bester Gesellschaft (epizoda: Alles Böse zum Hochzeitstag)
2010: La ladra
2010: SOKO Kitzbühel (epizoda: Fleisch und Blut)
2011: Tutta la musica del cuore
2011: Rodina doktora Kleista (Familie Dr. Kleist (epizoda: Carpe Diem))
2011: Engel der Gerechtigkeit
2011: Doktor z hor (Der Bergdoktor (epizody: Auf Liebe und Tod / Der Gang der Dinge))
2012: Maria di Nazaret
2012: Engel der Gerechtigkeit - Brüder fürs Leben
2012: Poslední polda (Der letzte Bulle (epizoda: Tod eines Schlachters))
2012: L'olimpiade nascosta
2012: Online - Meine Tochter in Gefahr
2013: Händel
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama