Gottfried Vollmer - Dieter Bonrath

6. prosince 2015 v 16:06 | GZCrew

Gottfried Vollmer je německý herec. Vystudoval Univerzitu umění v Berlíně. Debutoval v roce 1979 v malém televizním seriálu Parole Chicago. V roce 1980 poprvé vynikl na jevišti. V 90. letech natočil čtyři celovečerní filmy a nyní spolupracuje prakticky se všemi německými televizemi. V roli Hendrika Degenhardta v sitkomu Mein Leben & ich (2001-2006) byl nominovaný na cenu German Television Award v Kolíně nad Rýnem. Populárním se stal v seriálu Kobra 11, kde od roku 1997 hraje policistu Dietera Bonratha. V letech 2001-2002 hrál i v seriálu Kobra 11: Nasazení týmu 2. Ve filmu Hammer und Hart si zahrál s Reném Steinkem, Erdoganem Atalayem a Hendrikem Durynem. Patří k největším současným německým komikům. Mluví německy, výborně anglicky, dobře francouzsky, domluví se i italsky a navíc se třináct let učil latinu a řečtinu. Ovládá berlínský, hamburský a severoněmecký dialekt. Měří 199 cm, má blond, dnes šedivé vlasy a modré oči. Patří k nejvyšším hercům vůbec. Je hudebně nadaný, výborně hraje na klavír a na kytaru. Profesionálně se věnoval i tanci (Tap Dance (Step)). Kondici si udržuje pravidelnými návštěvami ve fitness centru, plaváním, hraním košíkové a tenisu.Vyznává tradiční přírodní filozofii ayurvrda. První krůčky k jejímu poznání učinil ve Švýcarsku, poté strávil několik měsíců přímo v Indii, aby se nakonec stal učitelem meditace. O té doby také pořádá specializované kurzy a semináře. Je sice rozvedený, udržuje si však velmi intenzivní vztah se svou bývalou manželkou, s níž má dceru Marlene. Po letech skončí u dalniční policie Kobra 11 jako policista tragickou smrtí.

Filmografie

1979: Parole Chicago
1982: Büro, Büro
1982: Sei zärtlich, Pinguin
1982: Kouzelný vrch (Der Zauberberg)
1982: Villa zu vermieten
1986: Detektivbüro Roth (epizoda: Das stinkt dem Schnüffler)
1988: Der Experte
1993: Der Showmaster
1993: Kein Pardon
1993: Freunde fürs Leben (epizoda: April, April)
1993: Stich ins Herz
1995: Zwei zum Verlieben (epizoda: Katja, Renate, Pauline)
1994-1996: Immer im Einsatz - Die Notärztin
1996: Willi und die Windzors
1996: Alles wegen Robert De Niro
1997-2013: Kobra 11
1998: Hosenflattern
1998: Kai Rabe gegen die Vatikankiller
1999: Gisbert
1999: Großstadtrevier (epizoda: Unter einem Dach)
2000: Balko (epizoda: Die Schlangenfarm)
2000: Nie mehr zweite Liga
2000: Scheidung auf Rädern
2000: Místo činu (Tatort (epizoda: Der schwarze Skorpion))
2000: Stundenhotel
2001-2002: Kobra 11: Nasazení týmu 2
2001-2009: Mein Leben & ich
2001: Fremde Frauen küsst man nicht
2001: Ich pfeif' auf schöne Männer
2001: Der Handstand
2001: Streit um Drei (epizoda: Episode vom 30. Oktober 2001)
2002: Fickende Fische
2002: Edgar Wallace - Das Schloss des Grauens
2002: Broti & Pacek - irgendwas ist immer (epizoda: Dr. Love)
2002-2003: Der Tod ist kein Beinbruch
2003: Körner und Köter (epizoda: Vier Pfoten für ein Halleluja)
2004: Poslední svědek (Der letzte Zeuge (epizoda: Der grüne Diamant))
2006: Hammer & Hart
2007: Moppel-Ich
2007: Eine Robbe und das große Glück
2007: Pobřežní stráž (Küstenwache (epizoda: Haffpiraten))
2007: Speciální tým Kolín (SOKO Köln (epizoda: Schluss mit lustig))
2008: Pfarrer Braun (epizoda: Die Gärten des Rabbiners)
2008: Die Frau des Frisörs
2008: Plötzlich Papa - Einspruch abgelehnt! (epizoda: Sex und Tsatsiki)
2009: Fire!
2009: Pobřežní stráž (Küstenwache (epizoda: Pakt mit dem Teufel))
2010: Tag der Deutschen Einheit
2010: Speciální tým Kolín (SOKO Köln (epizoda: Ein Bund fürs Leben))
2011: Großstadtrevier (epizoda: Peanuts)
2011: Danni Lowinski (epizoda: Endstation)
2011: Wilsberg (epizoda: Im Namen der Rosi)
2012: Auf dem Land
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama