Charlotte Schwab - Anna Engelhatová

6. prosince 2015 v 16:14 | GZCrew

Charlotte Schwabová, nepřechýleně Charlotte Schwab je švýcarská herečka. Narodila se švýcarské matce a italskému otci. Její dědeček z otcovy strany pocházel ze Sicílie. Vystudovala obor telefonistka na PTT. Od dětství ráda chodila do divadla, což ji později přivedlo ke studiu herectví na konzervatoři v Bernu. Vystudovala hudebně dramatické oddělení Státní konzervatoř v Bernu a potom zahájila svoji úspěšnou kariéru na švýcarských, ale i německých jevištích. V televizi se objevuje od roku 1970. První profesionální angažmá získala v roce 1974 v divadle v Trevíru, krátce hrála v Darmstadtu, v letech 1976-1980 získala věhlas v rámci düsseldorfského divadla Schauspielhaus. Za své kreace na této scéně byla v letech 1977 a 1978 vyhlášena herečkou roku (za inscenace Schillerových her Úklady a láska a Loupežníci), v roce 1978 získala i kulturní cenu německého spolkového státu Severní Porýní-Vestfálsko. Později vystřídala angažmá v dalších německých městech, například v Brémách, Berlíně, Hamburku, i v rodném Švýcarsku v Curychu. Pracovala s režiséry Jürgenem Flimmem, Clausem Peymannem, Peterem Löscherem, Svenem-Ericem Bechtolfem a Katharinou Thalbachovou. V divadle Thalia Theater se setkala se svým budoucím kolegou Erdoganem Atalayem. Uplatnění našla i před mikrofonem a na zvukové nosiče namluvila několik klasických literárních předloh. Ve Vídni se uplatnila jako recitátorka klasických veršů. V roce 1996 dokonce jednou hostovala i v Praze, s představením hamburského divadla Thalia. V letech 1997-2008 hrála v německém seriálu Kobra 11 šéfovou Annu Engelhardtovou. V letech 2001-2002 hrála i v seriálu Kobra 11: Nasazení týmu 2. Ve filmu "Guerra e Amore" si zahrála se svým kolegou ze seriálu Kobra 11 Reném Steinkem. Od roku 2002 hraje v seriálu Das Duo Marion Ahrens. Mluví německy (mateřský jazyk), italsky (mateřský jazyk), anglicky (plynně) a francouzsky (plynně). Měří 170 cm, má tmavě hnědé vlasy a tmavě hnědé oči. Jejími největšími koníčky jsou psychologie a vaření. K jejím dalším koníčkům patří potápění, surfování a lyžování a hraje na flétnu. Je velká fotbalová fanynka a stoupenkyně SC Freiburg. Z prvního manželství s rakouským hercem Peterem Simonischekem (* 1946) má syna Maximiliana (* 1982), který je herec. Se současným manželem, německým hercem a divadelním režisérem Svenem-Ericem Bechtolfem (* 1957), za kterého se provdala v roce 1987, má syna Hanse. Má i českou operní "dcerku". Žije nedaleko Prahy a s její rodinou se přátelí už léta. S rodinou žije v Hamburku.

Filmografie

1981: Männersache
1985: Ninguém Duas Vezes
1992: Thea und Nat
1992: Die Männer vom K3 (epizoda: Jugendliebe)
1993: Der gute Merbach
1995: Faust (epizoda: Drei Tage Zeit)
1996: Der Streit
1996: Dvojí nasazení (Doppelter Einsatz (epizoda: Kinder des Saturn))
1996: Ärzte: Dr. Vogt - Afrika vergessen
1996: Místo činu (Tatort (epizoda: Parteifreunde)
1996: Angst hat eine kalte Hand
1996: Bruder Esel
1997: Smrt posledního nájemníka (Mörderischer wohnen - Der Tod des letzten Mieters)
1997: Freunde wie wir (epizoda: Nur aus Liebe)
1997: Die Konkurrentin
1997: Příliš čistá vražda (Ein sauberer Mord - Tod in der Reinigungsfirma)
1997-2008: Kobra 11
1998: Vergewaltigt - Eine Frau schlägt zurück
1998: Místo činu (Tatort (epizoda: Russisches Roulette)
1998: Místo činu (Tatort (epizoda: Am Ende der Welt)
1998: Místo činu (Tatort (epizoda: Voll ins Herz)
1999: Einfach Klasse!
1999: Ärzte: Kinderärztin Leah
1999: Smrtící chřipka (Die Todesgrippe von Köln)
1999: Případ osamělých boháčů (Die Singlefalle - Liebesspiele bis in den Tod)
1999: Stille Nacht - Heilige Nacht
2000: Und morgen geht die Sonne wieder auf
2000: Specialisté na vraždy (Die Cleveren (epizoda: Der Fetischist))
2000: Mordkommission (epizoda: Unter Strom)
2000: Die Biester
2001-2002: Kobra 11: Nasazení týmu 2
2001: Küss mich, Tiger!
2002: Das Haus der Schwestern
2002: Wolffův revír (Wolffs Revier (epizoda: Ecstasy))
2002: Der Liebe entgegen
2003: Tochter meines Herzens
2002-2005: Berlín, Berlín (Berlin, Berlin)
Od 2002: Das Duo
2003: Štěstí na dosah (Der Fürst und das Mädchen)
2004: Místo činu (seriál)|Místo činu (Tatort (epizoda: Abseits)
2004: Polizeiruf 110 (epizoda: Mein letzter Wille)
2004: Eis im Bauch
2004: Die Albertis
2005: Místo činu (Tatort (epizoda: Am Abgrund)
2005: Commissario Laurenti (epizoda: Die Toten vom Karst)
2005: Die Braut von der Tankstelle
2006: Tod eines Keilers
2006: Speciální tým Kolín (SOKO Köln (epizoda: Tod einer Polizistin))
2006: Matthäuspassion
2006: Verrückt nach Clara
2007: Hranice zoufalství (Die Frau vom Checkpoint Charlie)
2007: Die Zürcher Verlobung - Drehbuch zur Liebe
2007: Ein Ferienhaus in Schottland
2007: Stubbe - Von Fall zu Fall (epizoda: Bittere Wahrheiten)
2007: Hájovna Falkenau (Forsthaus Falkenau (epizoda: Gefangen auf Teneriffa))
2008: Kommissar Stolberg (epizoda: Eisprinzessin)
2008: Ein Ferienhaus in Schottland
2009: Flug in die Nacht - Das Unglück von Überlingen
2009: Für immer Venedig
2009: Flemming (epizoda: Der Tag ohne gestern
2009: SOKO 5113 (epizoda: Bis dass der Tod euch scheidet)
2010: Plavba snů (Kreuzfahrt ins Glück (epizoda: Hochzeitsreise nach Las Vegas))
2010: Starej (Der Alte (epizoda: Ende der Schonzeit))
2010: Charly's Comeback
2010: Aghet - Ein Völkermord
2010: Klarer Fall für Bär
2011: Im besten Alter
2011: Vater, unser Wille geschehe
2011: SOKO Stuttgart (epizoda: Damenwahl)
2011: Speciální tým Kolín (SOKO Köln (epizoda: Mord im Veedel))
2012: Letzte Runde
2012: Poslední polda (Der letzte Bulle (epizoda: Und raus bist du!))
2012: Tessa Hennig - Elli gibt den Löffel ab
2013: A Most Wanted Man
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama