Carina Wiese - Andrea Gerkhan

6. prosince 2015 v 16:11 | GZCrew

Carina Nicolette Wiese je německá herečka. V dětství hrála v mládežnickém divadle v Pirně. Vystudovala 59. Polytechnickou střední školu "Max Zimmering" v Drážďanech-Weißer Hirsch. Prošla školením pro kvalifikovanou pracovnici s oblečením s vysokou školou. Vystudovala večerní školu malířství / grafického designu na Akademii umění v Drážďanech, protože chtěla být kostýmní výtvarnice. Herectví vystudovala na Vysoké škole Hanse Otta v Lipsku v letech 1988-1991. V letech 1991-1993 měla stálé angažmá v Lipském "Hereckém domě". Současně účinkovala i na dalších scénách. Po absolutoriu hrála v drážďanském Divadle komedie, berlínském Zámeckém divadle a na řadě dalších scén. Má na kontě i několik vedlejších rolí ve filmech například Meraculi a Angel Express. U nás jsme ji mohli vidět ve dvou epizodách seriálu Klaun. Od roku 1997 hraje Andreu Schäferovou-Gerkhanovou v seriálu Kobra 11. V letech 2001-2002 hrála i v seriálu Kobra 11: Nasazení týmu 2. Momentálně také vyučuje herectví. Mluví německy (mateřský jazyk), anglicky (plynně), rusky (plynně) a sasky. Měří 168 cm, má zrzavo-blond vlasy a modro-zelené oči. K jejím koníčkům patří jízda na koních, ale také na bruslích, ráda hraje tenis, šermuje, lyžuje, věnuje se józe a ovládá jazz tanec. Volné chvíle tráví zpravidla četbou či šitím, má ráda plavání a jógu. Výborně zpívá, může se pochlubit čistým mezzosopránem. Vlastní statek v Uckermarku spolu se svým dlouholetým partnerem Svenem. V roce 1992 se jim narodil syn Samuel. S rodinou žije v Berlíně.

Filmografie

1992: Hier und Jetzt
1995: A.S. (epizoda: Die Jacke)
1996: Berlínské trio (Die Drei (epizoda: Ich habe Lünsmann nicht getötet))
1997: Kobra 11
1997: Duell zu dritt (epizoda: Manöver des letzten Augenblicks)
1998: Klaun (Der Clown)
2001-2002: Kobra 11: Nasazení týmu 2
2001-2004: Vyšetřovatel (Der Ermittler)
2002: Schicht
2005: KussKuss - Dein Glück gehört
2006: Mrak (Die Wolke)
2006: SOKO Wismar (epizoda: Tödliche Hörner)
2007: Max Minsky a já (Max Minsky und ich)
2007: Poldové z Rosenheimu (Die Rosenheim-Cops (epizoda: Fit für den Tod))
2008: Zvláštní jednotka, Lipsko (SOKO Leipzig (epizoda: Der Komplize))
2009: Effi Briestová (Effi Briest)
2009: Všichni ostatní (Alle Anderen)
2009: Nur für einen Augenblick
2009: Bolest bez příčiny (Phantomschmerz)
2009: Der Kriminalist (epizoda: Mauer im Kopf)
2010: 3
2010: SOKO Wismar (epizoda: Die Prophezeiung)
2010: Barvy ve tmě (Satte Farben vor Schwarz)
2011: Der Kriminalist (epizoda: Sucht)
2012: Die letzte Spur (epizoda: Erlebensfall)
2012: Wir wollten aufs Meer
2012: Místo činu (Tatort (epizoda: Todesschütze)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama