Almut Eggert - Katharina Lamprecht

6. prosince 2015 v 16:13 | GZCrew

Almut Eggertová, nepřechýleně Almut Eggert je německá herečka, dabérka, režisérka dabingu, scénáristka, moderátorka a kosmetička. Je dcerou herečky a spisovatelky Agnes-Marie Grisebachové (1913-2011) a režiséra Walthera Eggerta. Má tři sourozence. Její rodiče se rozvedli. V roce 1951 její matka se svými čtyřmi dětmi uprchla na západ do Heidelbergu. Po dokončení střední školy se stala kosmetičkou. Jako kosmetička líčí a češe herce a herečky před natáčením. V letech 1956-1959 studovala na herecké škole Olly Rummelové-Pickschneiderové v Berlíně. Rok hrála v Berlínském kabaretě, kde ztvárnila mnoho rolí. V roce 1958 debutovala v divadle Vaganten Bühne, v roce 1959 získala angažmá v divadle am Kleinen Theater im Zoo ve Frankfurtu nad Mohanem, v letech 1961-1966 hrála v divadle Tribüne Berlin, v letech 1966-1968 v divadle Theater Baden-Baden, v letech 1968-1975 v divadle Schillertheater v Berlíně, v letech 1975-1977 v divadle Komödie im Marquardt ve Stuttgartu, v letech 1975-1977 v divadle Kleinen Komödie v Hamburku, v letech 1977-1983 v divadle Deutschen Theaters v Berlíně a pak v divadle Theater am Kurfürstendamm. Hrála také v divadle v Curychu. Pracovala také jako moderátorka v rádiu. V letech 1972-1973 patřila ke kabaretu "Die Stachelschweine". Od roku 1966 spolupracuje i s dabingem a postupně propůjčila hlas mimo jiné takovým hvězdám jako jsou Jill Irelandová, Candice Bergenová, Raquel Welchová, Gena Rowlandsová, Jennifer O'Neillová, Helen Mirren, Diane Keaton, Barbara Harrisová, Ursula Andressová, Julie Andrews, Jane Alexanderová či Kelly Bishop. V dabingu televize ZDF namluvila Farrah Fawcettovou v Charlieho andílcích. V letech 1995-1996 hrála v německém seriálu Kobra 11 šéfku Katharinu Lamprechtovou. Věnuje se i režii dabingu a píše scénáře. Také přeložila scénář k seriálu To je vražda, napsala. V letech 1959-1965 byla vdaná za herce, režiséra, dabéra a moderátora Wolfganga Spiera (1920-2011). Jejich dcera byla herečka a dabérka Miriam Bettina Spierová (1960-2008). Její druhá dcera je herečka, dabérka, scénáristka a režisérka dabingu Nana Spierová (* 1971).

Filmografie

1958: Wie es euch gefällt
1961: Frage Sieben (Question 7)
1961: Die Geburtstagsfeier
1963: Die Fünfte Kolonne - Frau Jensberger
1964: Lebenskünstler
1964: Spätsommer - Diana
1964: Ich fahre Patschold
1965: Auf einem Bahnhof bei Dijon
1965: Mrs. Cheney's Ende
1966: Der Mann, der sich Abel nannte
1966: Die Liebenden von Florenz
1966: Ein Mann, der nichts gewinnt
1967: Von Null Uhr Eins bis Mitternacht - Der abenteuerliche Urlaub des Mark Lissen (epizoda: Die Henkersmahlzeit)
1967: Der Tod eines Mitbürgers
1967: Crumbles Letzte Chance - Pat
1967: Die fünfte Kolonne (epizoda: Der Fall Schurzheim)
1968: Die fünfte Kolonne (epizoda: Eine Million auf Nummernkonto)
1968: Die Reisegesellschaft
1969: Klein Erna auf dem Jungfernstieg
1970: Alle Hunde lieben Theobald (epizoda: Der falsche Vater)
1972: Knast
1974: Kommissariat IX
1978: Direktion City (epizoda: Die Banklady)
1978: Ein verrücktes Paar (epizoda: Grit und Harald feiern Silvester)
1978: Café Wernicke (epizoda: Veränderungen)
1978: Místo činu (Tatort (epizoda: Sterne für den Orient))
1979/1980: Warum die UFOs unseren Salat klauen
1979/1980: Berlin Alexanderplatz. 2. Wie soll man leben, wenn man nicht sterben will
1980: Die Alten Kommen
1980: Warum die UFOs unseren Salat klauen
1980: Berlin Alexanderplatz (epizoda: Wie soll man leben, wenn man nicht sterben will)
1980: Der Urlaub
1980: Drei Schlafzimmer
1981: Místo činu (Tatort (epizoda: Im Fadenkreuz))
1982/1989: Jakob und Adele
1983-1984: Diese Drombuschs
1984: Turf
1984: Ich heirate eine Familie (epizoda: Der blaue Brief)
1985: Palace
1984/1985: Die Dame vom Palace-Hotel
1985: Palace
1985-1988: Místo činu (Tatort)
1986: Liebling Kreuzberg - drei Folgen als Dodo
1987: Der Landarzt
1987: Praxis Bülowbogen - Birgit Solms
1987-1989: Ein Heim für Tiere
1988: Der Knick - Die Geschichte einer Wunderheilung´
1989: Ich melde einen Selbstmord
1992: Tücken des Alltags
1993: Auto Fritze
1993: Immer wieder Sonntag (epizoda: Gewitterwolken)
1995-1996: Praxis Bülowbogen
1996: SK Babies (epizoda: Countdown)
1995-1996: Kobra 11
1998: Místo činu (Tatort (epizoda: Rosen für Nadja))
2006: Balko
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama